Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ο κ Σπυρίδων για την οδική σύνδεση Γαλατά – Μετόχι


Την ανάγκη επαναχάραξης της οδικής σύνδεσης Γαλατά-Μετοχίου τόνισε ο Σπύρος Σπυρίδωνστην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου. Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της βελτίωσης του δρόμου Δρυόπης-Γαλατά, ο κ. Σπυρίδων ανέφερε, μεταξύ άλλων:
 «Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να προτείνουμε την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με 34 εκατομμύρια Ευρώ, έργων στον δρόμο Δρυόπης-Γαλατά, τα οποία θα βελτιώσουν σημαντικά τις μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών Πόρου, Γαλατά και Μεθάνων, προς το λεκανοπέδιο Αττικής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι ένα ακόμη αναγκαίο έργο για την Τροιζηνία, αλλά και για την Ύδρα, είναι η επαναχάραξη της οδικής σύνδεσης Γαλατά-Μετοχίου, η μελέτη για την οποία παραμένει ημιτελής εδώ και πολύν καιρό.
 Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενες εισηγήσεις μου, το έργο αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για τον τουρισμό της περιοχής, αφού συνδέει τον Γαλατά με την Ερμιονίδα και διευκολύνει την δια ξηράς μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της Ύδρας από και προς την Αθήνα, επιλύοντας έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα καθημερινότητας πολλών συμπολιτών μας.
 Είναι αυτονόητο δε ότι, όπως ακριβώς συμβαίνει με τις Σπέτσες, η επαναχάραξη της οδικής σύνδεσης Γαλατά-Μετοχίου πρέπει να συνοδευτεί από την κατασκευή ικανού μεγέθους και προσιτού χώρου στάθμευσης, ο οποίος θα διευκολύνει τους ταξιδιώτες», τόνισε ο κ. Σπυρίδων.

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Απλοποιούνται οι διαδικασιες για τη χρήση γεωτρήσεων




Απλοποιούνται οι διαδικασιες για τη χρήση γεωτρήσεων. Το νεο κειμενο, όπως εγινε γνωστό, απο το υπουργείο Περιβάλλοντος εχει προωθηθεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 


Συμφωνα με τα νεα δεδομένα, σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση χορήγησης άδειας για υφισταμένες γεωτρήσεις εως τις 16 Ιουνίου 2012 αλλα υποβληθεί εντός δυο ετών μετα τη λήξη της προθεσμίας, η άδεια μπορει να εκδοθεί μετα απο αίτηση του ενδιαφερόμενου, μονο αφού επιβληθούν και εισπραχθούν τα προβλεπόμενα προστιμα.

Το πρόστιμο δεν μπορει να ειναι κατωτερο απο 200 ευρω για το πρωτο έτος και 500 ευρω για το δεύτερο έτος. Στην προηγούμενη ΚΥΑ το κατωτερο πρόστιμο ηταν 1.000 ευρω.

Τωρα, σε περίπτωση που δεν υφίσταται κανένα απο τα προβλεπόμενα αποδεικτικά δικαιώματος χρήσεις νερού ( αντίγραφο παλιάς άδειας, παραστατικά της ΔΕΗ, βεβαίωση ή παραστατικό αρμόδιας αρχής) ο ενδιαφερόμενος μπορει να προσκομίσει υπεύθυνη δηλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του. Στη δηλωση πρεπει να αναφέρεται η ακριβής ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας της υδροληψίας και η αδυναμία συγκέντρωσης των αποδεικτικών στοιχείων.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Υπ. Παιδείας: (Για το Μετόχι Ερμιονίδας) νόμιμη η παραχώρηση έκτασης στην Ερμιόνη από την Εκκλησία


Νόμιμη, η παραχώρηση έκτασης στην περιοχή της Ερμιόνης, από την Εκκλησία σε επιχειρηματικό τουριστικό όμιλο, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Παιδείας.
Απολύτως νόμιμη είναι η παραχώρηση, από την Εκκλησία, έκτασης στην περιοχή της Ερμιόνης σε ιδιωτική τουριστική εταιρεία, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη. Το έγγραφο διαβιβάστηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς απάντηση ερώτησης τεσσάρων βουλευτών του ΚΚΕ, οι οποίοι καταγγέλλουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας, στην περιοχή «Μετόχι Θερμησίας Ερμιονίδας».
Προς απάντηση της ερώτησης, ο υπουργός Παιδείας επικαλείται την ενημέρωση από τη Μητρόπολη, σύμφωνα με την οποία η παραχώρηση έκτασης ακίνητης περιουσίας του Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην εταιρεία HYDRA MARE D ΑΕ έγινε με βάση το άρθρο 16 του Κανονισμού 8/1979 της Εκκλησίας της Ελλάδος «Περί μισθώσεων και εκποιήσεων» και κατ΄εξουσιοδότηση των διατάξεων των άρθρων 1, 36 και 51 του Ν. 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος».
Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Πρωτούλης και Νίκος Καραθανασόπουλος, που υπογράφουν την ερώτηση, έχουν καταγγείλει ότι η παραχώρηση έκτασης «φιλέτο» στην εταιρεία HYDRA MARE D ΑΕ του επιχειρηματικού ομίλου Apollo Capital Group και άλλους τουριστικούς ομίλους, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, είναι σε βάρος της δημόσιας-λαϊκής περιουσίας. Οι βουλευτές έχουν επίσης καταγγείλει προκλητικές «επιχειρηματικές δραστηριότητες» της Μητρόπολης στην περιοχή- την οποία χαρακτηρίζουν «φιλέτο»- που εκτείνεται από τον αιγιαλό μέχρι τις παρυφές των βουνών απέναντι από την Ύδρα και επιπλέον κάνουν λόγο για «σοβαρό σκάνδαλο καταπάτησης».
με πληροφορίες από ΑΜΠΕ