Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Απλοποιούνται οι διαδικασιες για τη χρήση γεωτρήσεων




Απλοποιούνται οι διαδικασιες για τη χρήση γεωτρήσεων. Το νεο κειμενο, όπως εγινε γνωστό, απο το υπουργείο Περιβάλλοντος εχει προωθηθεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 


Συμφωνα με τα νεα δεδομένα, σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση χορήγησης άδειας για υφισταμένες γεωτρήσεις εως τις 16 Ιουνίου 2012 αλλα υποβληθεί εντός δυο ετών μετα τη λήξη της προθεσμίας, η άδεια μπορει να εκδοθεί μετα απο αίτηση του ενδιαφερόμενου, μονο αφού επιβληθούν και εισπραχθούν τα προβλεπόμενα προστιμα.

Το πρόστιμο δεν μπορει να ειναι κατωτερο απο 200 ευρω για το πρωτο έτος και 500 ευρω για το δεύτερο έτος. Στην προηγούμενη ΚΥΑ το κατωτερο πρόστιμο ηταν 1.000 ευρω.

Τωρα, σε περίπτωση που δεν υφίσταται κανένα απο τα προβλεπόμενα αποδεικτικά δικαιώματος χρήσεις νερού ( αντίγραφο παλιάς άδειας, παραστατικά της ΔΕΗ, βεβαίωση ή παραστατικό αρμόδιας αρχής) ο ενδιαφερόμενος μπορει να προσκομίσει υπεύθυνη δηλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του. Στη δηλωση πρεπει να αναφέρεται η ακριβής ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας της υδροληψίας και η αδυναμία συγκέντρωσης των αποδεικτικών στοιχείων.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου